lunes, 24 de abril de 2017

(M7 / 01 ) PROPIETATS DELS SUPORTS NO PAPERERS

SUPORTS NO PAPERERS: Plàstics, Polímers, Tèxtils, Metàl·lics, Vidre, Compostos.

Políomers o Plàstics:

S'obtenen de la polimerització, las plàstics e'ls dona forma someten-los a calor i precisó, generalmente mitjançant proçediments mecànics.

CLASSIFICACIÓ GENERAL:

· Material plastiques naturals: latex, ceres, resines naturals, etc...
· Material plastiques artificiels: Poc a poc an anat substituint a les anteriors. aquest grup pertany als derivats de la cel·lulosa com: cel·luloide, acetat de cel·lulosa regnerada.

Els plàstics sintètics s'obtenen a partir delquitrà de la 'hulle' del carbó o del petroli. Actualment són els que més s'utilitzen perquè tenen posibilitats il·limitades i són clau per al desenvolupament industrial.

CLASSIFICACIO DELS PLASTICS SINTÉTICS:

Polimerització per condensación(termoplástics):

1 Polièster  
2 Poliamida
3 Silicona
4 Epòxids

Polimerització per addició (termoestables):

1 Polietilè
2 Poliestirè
3 Poilpropilè
4 Poliuretà
5 Vinílics
6 Aurílics

PEL·LÍCULES PLÀSTIQUES  FLEXIBLES:

- S'emparent sobretot en els envasos i embalatges. Principalment per a que els productes ofereixin un millor aspecte i tinguen mes probabilitat de venta.

- Les seves probabilitats de barrera, poc pes, flexibilitat i en general, baix preu, fan que sigui un material molt adequat per a funcions de protecció i transport d'aliments.

- La majoria de pel·licules flexibles es poden imprimir en tots els procesos d'impressió, però les tècniques mes emparres son el gravat al buit i la flexografia.

PEL·LÍCULES PLÀSTIQUES RÍGIDES:

- Els plàstics en la seva forma rigida tenen múltiples aplicacions. Entre les directament imprimibles destaquen

1. Com a substituits el paper i cartró per a l'leboració de productes que necesiten una major proteccio o també la resistencia a la calor, humitats, atacs de bacteris i fongs.

2 Com a substituits del vidre en finestres, portes i altres elements semblants en la cual construcció.

3 Com a suport publicitari tant en exteriors com en interiors

4 Com a materia prima per a realitzar múltiples tipus d'envasos i embalatjes



😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎


-Cel·lofa(1910): una de les mes antigües, s'utlitiza en rams de flors.

-Poliéster(1916 comercialització 1925): es una de les mes usades, mes qualitat de rigidez tèrmica, resistencia mecánica i te bones propietats de barrera,

-Poliamida PA: Té varios tipus, el més conegut es el nylon, es mes cara que les altera, molt bones quilates mecàniques i son impermeables tant als olors com a gasos (mitjes)

-Polipropile PP (1954): Es reutilitzable, el mes utilitzat a impressió es biorientat, te molta resistència i molt bones propietats mecàniques, es pot fer una pel·licula molt fina en poc pes.

-Polietilè PE: es reutilizable, la seva baixa densitat, enzillesa, transparència, facilitat de fabricació entre altres, fa que aquest tipus de plàstic sigui un dels mes utilitzats al sector dels envasos i embalatges. Hi ha diversos tipos.



💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅💅

-Polipropilè i polietilè(PP i PE): Poseeixen les mateixes característiques que les flexibles. Principalement s'utilisez en l'elaboració de carpettes i produites semblants en sports publicitaire i com a substituts del vidre en les seves varietats translúcides.

-Tereftalat de polietilè(PET): S'utilitza principalment en l'elaboració d'ampolles de líquids com aigua, sucs, begudes gasoses, etc...
A més disposa d'una elevada resistencia  a l'impacta, molt bones propuestas de barrera front a pasos i un alt nivel de transparencia.

-Clorur de polivinil(PVC) S'utilitza principalment en suports publicitaris, construcció, cada cop s'utilitzen menys en envasos perquè conté clor. Es el segon plàstic més reciclat.







No hay comentarios:

Publicar un comentario