sábado, 14 de enero de 2017

M7 2 / EMULSIONS

EMULSIONS.

     Que es?

-Les emulsions son materials fotosensibles, és a dir, son sensibles a la llum.
-Als materials sensibles tambe sels anomena pelicules i per extensió tambe sels coneix com a fotolits.

     Com es?

La pelicula fotogràfica usada a la industria grafica és un suport de la emulsió fotosensible i un mitjà per a la protecció d'aquesta. Està formada per les seguents parts:

Capa protectora
Emulsio fotosensible
Capa ligante
Soport
Capa antivelo
Capa dorsal

-CLASSIFICACIÓ DE LES EMULSIONS SEGONS EL RESULTAT:

· Emulsions negatives: les parts blanques de l'original generen zones negres en les reproduccions i viceversa.... són les més utilitzades ja que tenen més qualitat fotogràfica. Les zones exposades a la llum es tornen negres al llarg del revelat. L'ennigrement és proporcional a la qualitat de llum rebuda.

· Amb una filmadora(amb pelicula negativa) es poden treure fotolits positius i negatius. Per als fotolits positius, s'envia les dades com a ''positiu'' i el làser exposa les zones que corresponent amb la imatge. Per als fotolits negatius s'inverteix el procés, a més llum rebuda major ennegriment.

CLASSIFICACIÓ SEGONS EL CONTRAST:

- Emulsions de to: tenen la possibilitat de reproduir diferents grisos.
- Emulsions d'elevat contrast: ''LITH'' generen correctament blanc i negre. Ofereixen una reproducció amb la máxima diferencia entre blanc i negre. (ideal per tramats)
- Amb el valor gama s'indica el grau de contrast, els inferiors a 1 generen un contrast baix (reproducció suau). a més color més eleveat és el contrast.

CLASSIFICACIÓ SEGONS LA SENSIBILITAT:

-Definir la sensibilitat com la quantitat de llum necesària per a la formació de la imatge com una emulsió, les emulsions gràfiques s'acostumen a mesurar amb la escala ASA(American Standard Association). Acostuma a tenir uns valors de 25 ASA. L'augment de la sensibilitat implica a obtenir la imatge amb menor qualitat de llum.

-Totes les emulsions gràfiques donen un resultat en blanc i negre, però es pot generar imatge en elles amb llums de diferents colors. Això dona lloc a la classificació segons la sensibilitat. Amb les gràfiques de sensibilitat espectral s'indica el grau de sensibilitat a cada llum colorejada(segons la longitud d'ona).

-Emulsions pancromàtiques:
Tenen colorants en la seva composició, aixi amplien la sensibilitat i abarquen tot l'espectre visible. Són sensibles a tots els colors. Utilitzades en la reproducció convencional d'originals a colors i filmadores amb fonts d'il.luminacio vermelles. La seva manipulació es totalment a les fosques, ja que no existeix cap llum de seguretat.

-Emulsions ortocromàtiques: Sensibles a totes les llums a exepció de les vermelles. Utilitzades en la reproducció convencional d'originals en blanc i negre i en qualsevol equip de filmació amb una font d'iluminacio que no sigui vermell.(es treballa amb llum de seguretat vermella).

-Emulsions llum de dia o ambient: Sensibilitat limitada a les radiacions ultraviolades. Utilitzades en la reproducció per un contacte, ja que es necesita una font d'iluminació amb medicions UV permeses de contacte i insoladores.(tenen una reduida sensibilitat a la llum es poden utilitzar en ambients normalment iluminats).







No hay comentarios:

Publicar un comentario