domingo, 15 de enero de 2017

M7 3 / COMPOSICIÓ BÀSICA DE LA PELÍCULA FOTOGRÀFICA

COMPOSICIÓ BÀSICA DE LA PELÍCULA FOTOGRÀFICA:

·La capa protectora protegeix l'emulsió
·Emulsió: és la capa mes important, ja que reuneix les qualitats fotosensibles i té la misió de reproduir les imatges per efecte de la llum. Està formada per una gelatina fotosensibilitzada mitjançant diferents compostos de plata.
·Suport: acostuma a ser de polièster o d'alumini, s'ubjecta l'emulsió i proporciona una base per aplicar les diferents capes que composen el material sensible i està negre. En el cas de fotolits és necesari que sigui transparent. Funció mol importan es mantenir l'estabilitat dimensional, es a dir, evitar que la pelicula per acció de la calor o la humitat es deformi.
·Capes lligants:  proporcionen l'adhesió de les diferents capes entres si
·Capa antihalo: evita la formació de halo, produït per l'acció de la llum que es reflexa des de darrera del suport fins la emulsió, generen una segona imatge de menor intensitat. Feta generalment d'una gelatina acolorida que absorbeix la llum que incideix sobre ella. Es troba en el costat oposat de la emulsió i s'elimina durant el proces químic.
·Capa dorsal: a vegades es substitueix per la capa antihalo. La seva funció es evitar que s'enrotlli el suport a causa de l'aplicacio de la emulsió damun d'aquest.
·Capa protectora: Damunt de la emulsió per protegirla de les agressions mecàniques(ratllades) Es transparent i queda dissolta al llarg del proces quimic.

COMPOSICIÓ DE L'EMULSIÓ:

L'emulsio es la capa fotosensible que té la missió de reproduir les imatges destinades a la impressió.
(Consisteix en una gelatina fotosensibilitzada mitjançant diferents compostos de plata.)

FACTOR DE RESOLUCIÓ:

·La resolució d'una emulsio es defineix com el numero de línies que pot copiar amb qualitat, exactitud i establint diferenciació entre ells, per unitat de mesura lineal, per exemple 120 linies per milimetre. També es podria indicar com l'espessor mónim que ha de tenir una linia per a poder ser reproduida en la emulsió,

-La resolució ens indica la qualitat de la imatge que podem obtenir en les reproduccions al utilitzar una determinada emulsió.
-Les millors resolucions s'obtenen amb major continut de plata.

DETERMINAR LA CARA DE LA EMULSIÓ:

·Posició a la caixa: generalment la cara de la emulsió esta cara avall.
·Brillantor: La seva emulsio es la mes mate.
·Color: La seva emulsio es la mes clara.
·Rosari: La emulsio es despren si rasquem amb un cutter
·La forma en el costat dret superior: els materials pancromàtics, la cara emulsio es la cara que conte sempre.
·Adhesió:




No hay comentarios:

Publicar un comentario