lunes, 27 de febrero de 2017

PROPIETATS DELS SUPORTS PAPERERS

PROPIETATS DELS SUPORTS PAPERERS:

GRAMATGE:

gr/m2

moment de la impressió

moment de la compra

És una relació

No és el que pesa el full

Seria cada m2 que pesaria 90gr.     1m2 de A4 pesa 90gr

ESPESSOR:

És una distancia

Es mesura amb micres 1/1000

1 micra = una milessima de mm = 0,001 = 1 x 10 - 3

Es mesura amb un micrometre

PÈS:

gr

El que pesa el paper

Les resmes es mesuren en kg. 1resma = 500 fulls

VOLUM ESPECÍFIC:

cm3/gr

V.E. = Espai / grams

ens diu el que ''ocupa'' el paper

''GRUIX''

BLANCOR:

És la mes buscada tot i que es subjectiva. S'estableix per comparació.

Depen de si el paper es mes mate o brillant valorarem el suport com mes lluminos o menys.

Associada a la presencia de groc i presencia blau

depen de la llum que hi incideix

Es pot augmentar amb colorants de blavor, blanquejants òptics

es pot calcular amb el colorímetre i mesura el % de reflexio a diferents longituds d'ona

COLOR:

-És la tonalitat que te un paper

Espectre visible (longitud d'ona)  PARAMETRES:

VIOLETA 400-430
BLAU 430-485
VERD 485 - 570
GROC 570-585
TARONJA 585-610
VERMELL 610-700

La llum blanca està composta de totes les tonalitats de les longituds d'ona
Una superficie negra absorbeix tots els colors
Si la superficie te una determinada tonalitat, absorbeix una part de la radiació i reflecteix la resta dependent del to que tingui

L'opacitat va en funció de:

El gramatge del suport
composicio de les fibres
càrregues
llisor
blancor

BRILLANTOR:

Si el suport es com un mirall es diu suport especular.

Brillantor= llum emergent
La brillantor no te cap realcio amb la blancor, el color o la lluminositat

El contrari: és el suport mate, en la llum que es reflecteix té la mateixa intensitat en qualsevol angle

Augmenta amb la capa d'estucat

Depen de la salsa d'estucat

Augmenta amb la llisor

Augmenta amb el calandrat

A més la brillantor del suport, mes brillantor de la tinta.

Els valors mes habituals són:

Mate 5-20%
Satinats: 20-40%
Brillants 40-80%


No hay comentarios:

Publicar un comentario