martes, 30 de mayo de 2017

MÈTODES D'IMPRESSIÓ SENSE IMPACTE

Electrografía: 
El sistema es basa en la diferenciació de les zones d’imatge de les no imatge en una superficíe conductora mitjançant l’aplicació de càrregues elèctriques. Permet aplicar partícules amb càrregues elèctriques (tòner) que es fixarà en les zones imatge que tinguin la càrrega oposada i que serán rebutjades a les zones no imatge que disposen d’una càrrega igual. Posteriorment el tòner es transferèix al suport i es fixat mitjançant calor.

Ionografía:
És un sistema similar a l’anterior però es diferència en que és necessari càrregar de manera homogènia l’element fotoconductor com a pas previ per la generació de la imatge latent mitjançant exposició. En aquest cas el procès de càrrega elèctrica de la superfície i l’exposició de la zona a imprimir es fan en paral·lel. L’exposició és fa mitjançant una font d’ions. També s’usen tòners. La transferència i fixació del tòner en els suports s’efectua mitjançant pressió i calor.

Inkjet o “chorro de tinta”:
Les gotes de tinta són injectades contra el suport, per tant no és necessària una superfície
intermitja de transferència. La injecció de titna es maneja electrònicament en els injectorts
a partir de dades digitals. Es tracta de tintes líquides que sequen tant per penetració com per evaporació.

Inkjet fluxe continu:
Les gotes de tinta són injectades mitjançant un sistema “piezoelectrico” de manera contínua, en un “chorro” únic mentre el dispositiu està encès. Per a formar la imatge les gotes que no són necessàries són derivades de nou cap al dipòsit.  Les gotes que no han rebut càrrega elèctrica són les que formarán la imatge.

Termografía:
•Impressió tèrmica directa: genera la imatge mitjançant d’aplicació d’un capçal calent
a un paper reactiu tèrmic. Aquesta tecnología s’usa en caixes registradores o dispositius similars.
•Impressió tèrmica de transferència: usa capçals per escalfar la tinta. La tinta calenta es transfereix al suport i queda fixada quan baixa la temperatura. La transferència pot ser per fusió (canvi d’estat de sòlid a líquid) o per sublimació (canvi d’estat de sòlid a gasós). Implica una despesa de tinta important i un elevat consum d’energia. Cada cop més en d’esús.
• Transferència tèrmica de tinta sòlida: la tinta es troba en estat sòlid a la cinta de transferència. La part de tinta sobre la que s’aplica el capçal calent es fon i d’aquesta manera es fixa al suport quan el calor desapareix.
• Sublimació tèrmica de tinta sòlida: la tinta sublima, passa d’estat sòlid al gasós, per finalment quedar fixada al suport.

Fotografía:
La tecnologá fotogràfica digital es basa en el mateix principi que la convencional. En aquest cas és necessari un paper estucat especial fotosensible que en el procès és activat selectivament mitjançant la tecnología làser.

No hay comentarios:

Publicar un comentario