martes, 13 de diciembre de 2016

M4 / 7

- Resolució i compressió de les imatges:

· El software de comprovació i normalització de formats d'arxiu extandaritzats estableix pautes sobre el grau de compressió d'imatges i resolució segons les condicions normatives establertes.

· Per exemple cada versió de PDF (PDF/X3) estableix un estandard de compressió o impressió digital professional.

· Tots els dispositius d'impressió digital disposen d'opcions de gestió del color que permet establir els valors de fàbriica o be perfils personalitzats per a tasques concretes.

· La majoria dels servidors d'impressió presenta la gestió del color mitjançant un diagrama que representa el fluxe de gestió de color.

INCRUSTACIÓ I NATURALESA DE LES FONTS

· Si una font no està disponible al servidor aquesta serà substituida per un altra. Aquest fet pot generar problemes en el document final, tot i que aparentment sembli la mateixa font.

·Es pot incirporar la font en un document (PDF). Això garanteix la correcta impressió però cal tenir en compte que el tamany del document serà major.

·El software de comprovació inclouen mecanismes de verificació i avís en relació a les fonts que s'incrusten, el tipus de fonts.



CONFIGURACIÓ DE PROCESADOR D'IMATGE RASTER:

Programari RIP:

Un procesador d'imatge ráster (RIP) és un sistema informàtic dissenyat i configurat especialment per a gestionar la sortida de les dades digitals, es a dir, gestionar l'aportació de tinta o tòner en els processos d'impressió digital. Les seves funcions especifiques són:

     - Interpretar els arxius digitals creats amb diferents aplicacions o llenguatge de descripció de pàgina (PDL)
     - Convertir les dades (PDL) o seqüencies de bits, es a dir, els rasteritza mitjançant l'anàlisi de línies horitzontals.
     - Projectar les dades al dispositiu d'impressió generant diferents patrons geometrics (punts, linies, ...)

INTERPRETACIÓ ➥ RASTERITZAT ➥ PROJECCIÓ

El RIP pot estar integrat com un component més de la impressora, pot ser una aplicació que s'instala un equip com a software de sistema operatiu o instalat en un ordenador especialment dedicat per aquesta tasca.

FIERY DIGITAL PRINT SERVER and COMMAND WORK STATION es RIP que tenim a l'aula. Els documents s'envien al RIP amb llenguatge de descripció de pàgina (PDF, per exemple). També es poden enviar arxius amb format natiu des de les aplicacions.

-La rastertizació inclou el conjunt d'operacions de preparació d'un arxiu per imprimir, convertint el llenguatge de descripció de pàgines a un format que es pot interpreta i reproduir per la impressora digital.

EL SOFTWARE RIP SOL INCLOURE... :

1- Gestió impresores virtuals: permet crear condicions d'impressió i gestionar els documents (print, hold, direct).
2.Comprovació dels archius (Pre flight)
3. Gestió dels suports d'impressió
4. Gestió de color
5.Gestió de la imposició
6. Gestió del acabat (Çplegat, tall, grapat, etc...)
7. Panelat (Impressio Gran)
8. Gestió de dades variable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario